TONOZ DÜŞÜNCE ATÖLYESİ

TONOZ Düşünce Atölyesi, Güzel İşler Derneği – AYDER ortak protokolü,  Best Buddies Turkey işbirliği ve Bergama Belediyesi ile Bergama Ticaret Odası desteği ile yapılıyor.  Bergama’nın tarihi dokusu içerisinde, gençlerin düşünce yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla uygulanmaktadır.

Düşünce Atölyesi Hedefleri Nelerdir?

Düşünme tarzında yeni boyutları gençlere kazandırmak.

Düşünce metodunun ülkemizde yaygınlaşmasına öncülük etmek.

Düşünceye saygıyı öğreterek etkin dinleme becerilerini geliştirmek.

Dünya sorunlarına felsefi yaklaşmayı öğretmek.

İletişim ve etkileşim becerileri kazandırmak.

Öz güven duygusu kazandırmak.

Liderlik becerisi kazandırmak.

Sosyalleşmeye farklı bir boyutla yaklaşmalarını sağlamak.

Atölye Nasıl İşleyecek?

Atölye, 13-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında İzmir Bergama’da düzenlenecek ve 4 gün sürecektir.

Atölye katılımcıları, isterlerse otellerde isterlerse uygun olana Bergama’daki Best Buddies Turkey gönüllüsü lise öğrencilerinin evlerinde konuk olacaktır.

Atölyelere 15-25 yaş arasında 40 öğrenci kabul edilecektir.

Atölyelere katılan tüm eğitmenler atölyeye gönüllü olarak destek vermektedir.

Başvurular başvuru sırasına göre değerlendirilir. Katılım şartları için mutlaka kayıt linkine tıklayarak ilgili bilgileri gözden geçiriniz.

Atölyeler; Bergama’da 12 Atölye ve atölyeleri destekleyici 10 etkinlik alanında yapılacaktır.  Bazı Etkinlik Alanları: Asklepion Tiyatro, Bergama Akropolü, Yerlitahtacı Güzel İşler Doğa Atölyesi, Yerlitahtacı Köy Meydanı, Sinagog,  Bergama Tasarım Atölyesi, Arasta, Kozak Yaylası ,Çandarlı Sahil, Bergama Müze Bahçesi, Kızıl Avlu, Domuz Alanı ve Tarihi Bergama Evleri

Bilgiler ve Başvuru

Detaylı bilgi ve kayıt linki için lütfen TIKLAYINIZ : Tonoz Düşünce Atölyesi Bilgiler ve Başvuru LİNKİ

(*) Tonoz: kesme blok taş ve küçük moloz taşlardan örülerek yapılmıştır. İç yüzeyde belirli aralıklarla nişler görülür. Bu nişlerden bazıları ve tonozun bir ucu olasılıkla mekân olarak kullanabilmek için sonraki dönemlerde moloz taş örülerek kapanmıştır. Roma dönemi Soma Aksu suyolu büyük ihtimalle güneybatıdaki Kent Dagı’nın alt bölgesinde sona ermekteydi. Ova tarafı destek tonozlarıyla genişletilmiş olan ve eskiden Gurnellia şimdi Büyük Alan denilen bir meydan belki deTraianus Gymnasionu’ nun binalarını taşımış olabilir. Ancak meydanda bu görüşü destekleyecek herhangi bir yapı kalıntısı yoktur. Araştırmalar bu tonozların. Bizans döneminde suyolunun bitiminde bulunan büyük sarnıçlar olarak hizmet verdiklerini ortaya çıkarmıştır. Tonozlar bölüm bölüm Bergama Akropolisi’nin eteklerinde korunmuş, yarı tıkılmış ya da kalıntılar olarak görülebilir. Bergama Domuzalanı mevkiinde meydanı genişletmek için arazinin eğimli olduğu alanlarda tonozlu alt yapılar inşa edilmiştir. Yeni restore edilmiş Tonoz yaklaşık 80 kişilik bir seminer odası olarak günümüzde kullanılmaktadır.